Filtry do wody

Filtr do wody Classic

Wkład filtrujący Classic

do wody o zwiększonym stopniu twardości

Wkład Classic do wody twardej ze wględu na zwiększoną
zawartość żywicy jonowymiennej jest zalecany do wody
kranowej o zwiększonym stopniu twardości tj. powodującej
szybsze odkładanie się kamienia w urządzeniach AGD.
Wkład powala przefiltrować od 100 do 150l wody twardej
kranowej, czyli ilość idealną do codziennego przygotowania
kawy czy herbaty. Po ten typ wkładu mogą sięgnąć single,
osoby starsze i Ci, którzy gotują rzadko, a w kuchni
przygotowują głównie napoje lub piją wodę w czystej postaci. 


Przekrój Filtra do wody Classic

Skuteczne działanie dzięki sprawdzonej technologii

Opracowany pod okiem specjalistów
skład mieszaniny filtrującej pozwala
skutecznie oczyszczać wodę kranową.
Filtrowanie 1l wody trwa zaledwie 1-2 min
i zapewnia szybki i łatwy dostęp do
czystej wody w kuchni. 

Filtrowanie krok po kroku

Każda część wkładu bierze aktywny udział w procesie filtrowania. W górnej pokrywie wychwytywane są zanieczyszczenia mechaniczne (piasek, rdza), a siateczka filtrująca zatrzymuje tłuszcz, pianę i osad. Zasyp filtrujący pochłania metale ciężkie, pestycydy, chlor oraz zmiękcza wodę, natomiast pokrywa dolna blokuje przepływ składników mieszaniny filtrującej.  

Czysty smak wody

Nawet najlepsza herbata i kawa oddają pełnię swojego aromatu i smaku tylko w czystej wodzie. Również niepowtarzalny smak potraw zapewniają nie tyle wysokiej jakości produkty, co oczyszczona przez filtr woda. Filtrowanie wody jest więc niezawodnym sposobem na delektowanie się jej smakiem i przygotowanie pysznych dań i napojów. 

Klasyczny model

Wkład Classic to starszy model filtra - sprawdzony i dopracowany w każdym detalu, by skutecznie oczyszczać mniejsze ilości wody. Dodatkowym jego atutem jest fakt, że pasuje on również do dzbanków innych producentów.

Dzbanej z filtrem do wody Classic

System Classic

Wkład Classic jest przeznaczony dla osób, których zapotrzebowanie na filtrowaną wodę nie jest duże, dlatego jego wydajność jest nieco mniejsza od wkładu Unimax. System Classic to dobre rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni głównie przygotowują napoje, a gotują znacznie mniej. Ważne jest, by wkłady Classic wymieniać regularnie co 30 dni, co służy skuteczności i higienie filtrowania. 



Do prawidłowego działania strony niezbędne są pliki cookie, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie.     AKCEPTUJĘ